Competitiewedstrijd
18-5-2019, 12:00 uur
De Schelp, Biddinghuizen

Doelpuntloos BAS 2 beloont zichzelf wederom niet

Een week na het doelpuntenfestijn tegen KHC uit Kampen kon BAS 2 geen positief resultaat boeken tegen DOS Kampen 3. Op zaterdag 18 mei was het in Biddinghuizen na 90 minuten 0-4. Opnieuw was een ploeg uit Kampen te sterk voor de mannen uit Biddinghuizen. Ondanks de vele kansen en het betere veldspel wist men zich niet te belonen in de een na laatste wedstrijd.

Onder leiding van scheidsrechter H. van Os werd er om 12:00 uur afgetrapt. BAS 2 had uit nood een aantal wijzigingen moeten doorvoeren ten opzichte van de week ervoor tegen KHC. Op rechtsback verving Henk Christiaanse de geblesseerde Martijn Boer. Bas Suidgeest schoof vanuit de verdediging een linie naar voren om de afwezige Robin Vos te vervangen. Achterin werd zijn plek vervolgens ingevuld door Marco van Someren. Gerwin Schaap bleek uiteindelijk ook niet op tijd wedstrijdfit te zijn. Hij werd vervangen door Thomas de Gier. Een flink gewijzigd elftal, maar al met al was men erop gebrand om de 7-3 nederlaag van de voorgaande week te doen vergeten.

BAS 2 kwam direct goed uit de startblokken. De scherpte en nauwkeurigheid was weer aanwezig en hierdoor wist men het DOS Kampen 3 in de eerste minuten al meteen moeilijk te maken. Dit resulteerde in twee kansen voor Jeroen Tolhoek. Helaas had hij, zowel in de 5de als de 6de minuut, het vizier nog niet op scherp staan. Echter kreeg BAS niet veel later de eerste dreun te verwerken. Zij waren het die aandrongen, maar DOS wist genadeloos toe te slaan. Goalie Jorrit Doorman wist al eens goed redding te brengen, maar in de 12de minuut moest hij voor de eerste keer vissen, 0-1.

In het tweede gedeelte van de 1ste helft werd hetzelfde spelbeeld op de grasmat gelegd. BAS 2 drong aan met een paar goede aanvallen, terwijl DOS Kampen 3 direct gevaarlijk was tijdens de enkele momenten dat ze op de helft van de tegenstander kwamen. BAS 2 speelde erg goed voetbal, maar zoals de titel al aangeeft wist men zich niet te belonen. Vooral doelpuntenmachine Freddy Doppenberg liet DOS meerdere malen in leven. Veelvuldig was hij het eindstation van een goedlopende aanval, maar hij wist zijn spel helaas niet te bekronen met één of meer doelpunten. Richting het einde van de 1ste helft werd langzaam zichtbaar dat DOS ook wel een aardig balletje kon trappen. Zij kwamen, mede door het ontbreken van tegendoelpunten, steeds meer in hun spel.

Na rust was het opnieuw BAS 2 dat voor het doel van DOS verscheen. Zelfs doelman Doorman maakte aanspraak op een paar assists. Met vlijmscherpe lange ballen wist hij de voorhoede van BAS 2 prima te bedienen, maar dit mocht niet baten. Na 10 minuten was het zelfs weer raak voor de mannen uit Kampen. De defensie, die in de rust was gewijzigd door de wissel van Tim Breg voor Henk Christiaanse, stond in de 55ste minuut te schutteren. Net als in de 1ste helft wist DOS dit genadeloos af te maken door simpel de 0-2 op het scorebord te zetten.

De moedeloosheid was langzaam zichtbaar na de tweede teleurstelling van de middag. Weer werd duidelijk dat je in deze competitie moet meegaan in de doelpuntengekte om aanspraak te maken op een overwinning. Wedstrijden konden zomaar eindigen in 5-5, 7-3 of 2-4 en zonder doelpunten zou iedere wedstrijd een lastige opgave worden.

Ondanks dat BAS 2 niet direct de kopjes lieten hangen, werd meer en meer zichtbaar dat DOS deze middag niks meer weg ging geven. De kansen van BAS werden steeds minder, terwijl zij nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de Biddinghuizenaren verschenen. Een volgende aderlating ontstond toen Sven Geling geblesseerd het veld moest verlaten. Hamstringklachten, waarschijnlijk door overbelasting doordeweeks, vergrootte de personele problemen van BAS 2 richting de laatste wedstrijd. Zijn vervanger was Jorn Rommens, degene die tegen KHC goed inviel.

In de 82ste minuut was het opnieuw raak voor DOS. Tim Breg zette de zaag aan in eigen strafschopgebied en de goed fluitende H. van Os kon niks anders doen dan de bal op de stip leggen. Er was geen VAR nodig om te zien dat Breg iets te gretig was en de spits onreglementair vloerde. De penaltynemer van DOS Kampen faalde niet en wist de penalty hard tegen de touwen te schieten, 0-3. Het was helaas niet de middag van BAS 2. Zelfs in de laatste minuut wist DOS opnieuw te scoren en het verschil in rendement kracht bij te zetten. Men trok nog één keer ten aanval in de 90ste minuut en ook ditmaal was het raak, 0-4.

Opnieuw verloor BAS 2 met vier doelpunten verschil en had je het gevoel dat er meer ingezeten had. Met een paar procent meer van een aantal essentiële voetbalfacetten was er deze middag opnieuw een beter resultaat mogelijk geweest. Als je niet scoort, kan je niet winnen. Zonder rendement en nauwkeurigheid in de laatste fase krijg je de deksel op je neus, helemaal in deze competitie. Desondanks zit er voldoende muziek in BAS 2 en het goede veldspel geeft vertrouwen om de laatste wedstrijd van dit jaar positief af te sluiten. Kop op, borst vooruit en laten we er een mooie afsluiter van het seizoen van maken!

Nu genoeg geluld over voetbal, in plaats daarvan aandacht voor iemand die afscheid neemt bij BAS 2. “Jack bedankt!”, zo stond er op een spandoek achter het doel tijdens de laatste thuiswedstrijd. Wat BAS 2 betreft had het spandoek vele malen groter gekund als je dit wegzet tegen de dingen die jij voor het team hebt gedaan. Jij had de organisatie in handen, zodat de rest zich voornamelijk met het voetbal kon bezighouden. Van corveelijsten tot het wedstrijdformulier, van de waterzak tot het krat bier in de kleedkamer, je was overal bij betrokken en het juiste klankbord voor de afgelopen trainers. Zo’n gezellige duizendpoot en voetbalfanaat zou in iedere technische staf een welkome aanvulling zijn. Jack, nogmaals bedankt, BAS 2 gaat je missen en we hopen je nog veelvuldig langs de lijn te zien!