De Schelp, Biddinghuizen

It takes 2

It takes 2?

Ja nummer twee komt veelvuldig voor op de 1e september 2018.
BAS 2 speelt haar 2e wedstrijd met 2 wissels en 2 spelers die het eerste elftal aanvulden.
Op veld 2 begon de wedstrijd om 12.02 uur. De tegenstander zit is kleedkamer 2 en in de 2e helft kapituleerde BAS 2 en verloor de wedstrijd met 0-2 van Zeewolde 2 die 2 klassen hoger spelen in hun competitie.

Voorbereiding.

In de kleedkamer werd er nog maar eens benadrukt dat het tweede in opbouw is en pas op 22 september helemaal klaar moet zijn om de competitie te beginnen. Deze wedstrijd stond dan ook in het teken van de organisatie van het elftal. De conditie op een nog hoger niveau te tillen en steeds duidelijk de contouren van het elftal invullen.
De wedstrijd van vorige week werd nog eens meegenomen en qua organisatie werden er nog wat tips meegegeven om het voetballend aan te pakken.

1e Helft.

Bas 2 had al snel in de gaten dat de tegenstander net een tandje beter combineerde maar de instructies werden prima uitgevoerd. Zeewolde combineerde wel maar vond geen gaatje in de solide verdediging waar ook het middenveld op de juiste manier de linies dicht hielden. Eerlijk is eerlijk, die ene keer dat Zeewolde er wel doorheen kwam mocht BAS 2 niet klagen dat de scheidsrechter van dienst niets zag in de charge van Henk Chistiaanse. De bal had zomaar op de stip kunnen liggen.
Aanvallend waren er kleine speldenprikjes van de aanvalslinie van BAS 2 maar ondanks dat er wel openingen werden gevonden kon het laatste zetje niet gegeven worden om Zeewolde te laten schrikken. Of toch dat halve kansje van Freddy maar dat zou ook iets te veel van het goede zijn.
Theo had inmiddels het veld verlaten met een lichte blessure en een omzetting werd toegepast. Cor verhuisde van het centrum naar rechts en Tim kwam het centrum versterken.

Rust.

Complimenten voor de organisatie en ja, spelers moeten veel meters zonder bal maken maar we geven niets weg en vanuit dat principe kunnen we vooruit bouwen. Zeewolde moest dan ook maar met de ideetje komen om BAS 2 te ontrafelen. Zou sluwe vos Geert van Rijbroek (tegenwoordig coach Zeewolde 2) nog een truc hebben?

2e helft.

Na 7 minuten kwam Zeewolde zonder een truc zomaar op 0-1. Wat wild uitverdedigen leverde in ingooi op diep op de helft van BAS 2. Vanuit die ingooi een voorzet bij de 2e paal en via binnenkant paal viel de bal achter Jorrit het doel in.
Bas 2 bleef in de organisatie en Zeewolde probeerde en probeerde.
Danny Maassen werd gewisseld voor good old Iven van Velde en die draaikont was het nog niet verleerd. Zette met een slimme bal Fred Doppenberg aan het werk en die dacht een goal te maken maar helaas geen beloning voor BAS 2.
Zeewolde scoorde nogmaals via de rechterkant en zo verloor BAS 2 haar wedstrijd. Vreemd gevoel... opdrachten uitgevoerd maar toch met lege handen maar een tegenstander uit de 1e klasse komt op dit moment nog even te vroeg voor BAS 2.

BAS 2 - ZEEWOLDE 2: 0 - 2 (0 - 0)