Horst FC 2 3 - 3 (1 - 1) BAS 2
23-9-2017, 12:30 uur
De Adelaar, Buitenbrinkweg 66 Horst

"Direct lastige uitwedstrijd"

Na een tevreden verlopen bekercompetitie, begint BAS2 vol goede moed aan de competitie.
De mannen mogen meteen aan de bak tegen een op papier goede tegenstander.
Een uitwedstrijd tegen FC Horst 2.
Het was een heerlijke dag om er een mooie wedstrijd van te maken.
Om 12:00 verschenen beide elftallen op het ietwat versleten kunstgras veld van Horst.
De wedstrijd begon van beide kanten wat onwennig.
Na 5 min kreeg BAS de eerste kans.
Het was Thomas die op doel mocht schieten na een voorzet van Freddy.
Hij miste deze kans.
Na een kwartier, waarin het spel over en weer ging, was het na een goede voorbereiding van Freddy, Remon die een kans krijgt.
Ook hij kon deze niet verzilveren.
Horst kwam steeds beter in zijn spel en BAS ging steeds meer achter uitlopen.
Dit resulteerde in de 18e min. in een doelpunt voor Horst. 1-0.
Horst bleef hierna aanzetten en BAS kwam er niet echt meer uit.
Horst kreeg zelfs steeds meer kansen , maar deze gingen niet in het doel.
BAS weet zich toch te herstellen en het is Thomas die weer een schot op doel kan geven.
Na een half uur spelen komt Freddy 1 op 1 met de keeper.
Alleen het veld en de keeper weten hem te weerhouden te scoren.
2 Minuten later is het de linksback van BAS (Rudo) die opstoomt en probeert de bal in de korte hoek te plaatsen. Ook dit had de keeper gezien.
De bal wil er maar niet in.
In de 36 min. is het dan wel raak. na een goed voorbereiding van Remon is het Gerwin, na enig gepingel de bal met de punt van de schoen in het doel te krijgen. 1-1.
In de resterende tijd van de 1e helft weet Horst nog 2 kansen te creëren. Hessel kan er 1 pakken en de ander ging na een omhaal net over.
Ruststand 1-1.

Na rust komt Jerry in het veld, om met meer snelheid de rechterkant te bestieren.
dit blijkt een goed zet van de trainer te zijn.
In de 50e min. kan Jerry de bal in de, voor hem, verre hoek spelen.
Dit na een assist van Luc.
1-2.
10 Minuten later moet Rudo een keer aan de noodrem trekken.
Dit kost hem een gele kaart.
Hierdoor krijgt Horst een vrije trap. Zij kunnen na miscommunicatie door een aantal BAS spelers scoren. 2-2.
BAS kan weer opzoek gaan naar de voorsprong.
Dit gaat niet vanzelf, want het is Horst die weer een kans krijgt.
In de 64e min komt Jeroen in het veld voor Jeffrey en gaat Freddy op 10 spelen.
Toch is het Freddy zelf die 10 minuten later een stafschop kan forceren.
De kans voor BAS om de wedstrijd te beslissen. Freddy neemt zelf de strafschop en scoort. 2-3.
Er is nog een kwartier te spelen. BAS probeert Horst van het doel weg te houden, maar zij weten toch weer aan te dringen.
In de 78e min. Komt Juan voor Rudo in het veld en zakt Luc naar de linksback positie.
Horst probeert op alle manieren om een vrije trap of strafschop te krijgen van de scheidsrechter.
In de 81 min. hebben ze het voor elkaar.
Na het opzoeken van Marco door de spits, krijgen ze een strafschop.
Die schieten ze ook binnen. 3-3.
En weer moet BAS opzoek naar een voorsprong.
Trainer Arjan denkt vers bloed erbij en wisselt Gerwin voor Joran.
In de 83e min. neemt Luc een mooie vrije trap , maar de keeper kan de bal net voor Marco pakken.
In de 89e min. mag Luc nogmaals een vrije trap nemen.
De keeper moet er alles aan doen om deze bal, die in een keer ging,
over te tikken.
Dit was wel de laatste kans in deze wedstrijd en zo eindigde de eerste competitie wedstrijd voor BAS in een gelijkspel. 3-3.
1 Punt mee naar huis in zo'n moeilijke eerste wedstrijd stelt de trainer toch tevreden.
Komende zaterdag wacht de eerste thuis wedstrijd tegen Voetbal Vereniging Ons Genoegen uit Harderwijk.
Om 12:00 uur.

Marcel van den Os

Freddy Doppenberg

Jerry van Lienden

Gerwin Schaap

HORST FC 2 - BAS 2: 3 - 3 (1 - 1)

18' doelpunt 1 - 0
36' doelpunt 1 - 1  Gerwin Schaap (Remon Claassen)

50' doelpunt 1 - 2  Jerry van Lienden (Luc de Ridder)
63' doelpunt 2 - 2
75' doelpunt 2 - 3  Freddy Doppenberg (-)