WHC 3 2 - 1  BAS 2
14-10-2006
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

Klein drama in Wezep

BAS 2 maakte het zichzelf vooral in de 1e helft onnodig moeilijk. Het kwam met een puike 2e helft gelijk, maar zag een counter aan het einde van de wedstrijd in verlies resulteren. De periode lijkt ineens een stuk verder weg.

WHC Wezep, altijd lastig uit. Toch had trainer Westerhof weer een aardig team op de been, met alleen Lowie de Koeijer als afwezige. Het was aan het begin niet al te best. BAS had moeite met de organisatie en zag WHC herhaaldelijk gevaarlijk doorkomen. Met name de achterste 5 mensen hadden het niet makkelijk en kregen de organisatie maar niet voor elkaar. WHC kwam dan ook op voorsprong. Verkeerd uitstappen van de defensie zorgde ervoor dat doelman Daalmeijer kansloos was. Het laatste kwartier van de eerste helft leek BAS de boel wat beter onder controle te krijgen. Een pass van dartkampioen Lek bereikte Sadouki die de bal via de onderkant van de lat uit het doel zag verdwijnen. In de rust was het tijd om te repareren en in de 2e helft kwam er een heel nieuw BAS uit de kleedkamer.

Das nog eens voetballen
Vanaf de start zette BAS de ploeg uit Wezep onder druk. en toverde het de ene na de andere kans uit de hoge hoed. Sadouki slalomde diverse keren langs de verdediging, maar zag zijn voorzetten niet gepromoveerd tot doelpunten. De grootste kansen waren voor dartkampioen Lek, maar hij kwam niet verder dan de bal in het zijnet, en een schot voorlangs. "Tja, gisteren heb ik met name op die dubbels gemikt, en ondanks dat die vakjes een stuk kleiner zijn dan het doel hier, was het toch een stukkie lastiger", aldus Lek. Uw verslaggever had het idee echter dat de roes van de overwinning niet de enige roes was waar de spits van BAS 2 last van had. Uiteindelijk kwam BAS terecht op 1-1. Een goede actie van Sadouki kon uiteindelijk binnengelopen worden door Jelle Sybesma, die hiermee zijn eerste officiele competitiedoelpunt maakte voor BAS 2.

Iedereen was er heilig van overtuigd dat BAS door zou drukken en daar leek het ook op. Bas de Jong raakte de lat uit een corner, Sadouki was nog een keer dichtbij de voorsprong en iedereen leek dan ook te wachten op het doelpunt voor BAS. Uiteindelijk werd het een kleine deceptie. Een lange bal van de doelman werd niet helemaal goed verwerkt door de verdediging van BAS en verdween met een lob over doelman Daalmeijer die kansloos was. BAS zette nogmaals aan, bracht Roy voor de moegestreden Jorn maar kreeg niet waar het recht op had.

Das balen
"Dit is echt balen", vertelde aanvoerder Sybesma na de tijd. "De eerste helft was niet goed, maar de tweede helft hebben we niet alleen gevochten als leeuwen, maar ook goed voetbal gespeeld", aldus de aanvoerder. De teleurstelling werd alleen maar groter toen het nieuws kwam dat koploper Den Ham had verloren van Nieuwleusen. Bij winst tegen WHC had BAS het over 2 weken kunnen beslissen tegen VIOS en had het, in navolging van BAS 1, de eerste periode binnen kunnen halen. Nu wordt het afwachten. De enige kans die er nog is, is als ook WVF heeft verloren. Dit was bij het schrijven van dit bericht echter nog niet bekend.