Gramsbergen 2 1 - 1  BAS 2
17-9-2005
't Hoge Holt, Hoge Holt 17 Gramsbergen

Dubbel gevoel bij puntendeling

Daar was dan het eerste puntverlies in de competitie. Uit tegen Gramsbergen kwam BAS 2 niet verder dan 1-1. Een beetje zuur, want 3 punten had gekund. Aan de andere kant, de balans had ook de andere kant op kunnen slaan.

Vertrek op zaterdagochtend om 10.00! Dat was even wennen, maar dat niet alleen. 's Ochtends bleek de gehele geplande voorhoede afgezegd te hebben. Louis de Koeier was ziek en Alexsson Craane was wegens werk verhinderd.

Na een lange rit richting de duitse grens kon er om 12.00 uur afgetrapt worden. BAS startte goed en na 5 minuten kon gelegenheidsspits Danny Maassen de openingstreffer noteren. Goed doorgaan van Joost Sweep en een dito voorzet stelde Maassen in staat om te scoren. Diezelfde Maassen moest na 10 minuten geblesseerd het veld af. Dit zorgde even voor wat onrust en Gramsbergen rook zijn kans. Met name verdedigend stond BAS even te wankelen. Maar verder dan een bal op de paal en de lat kwam Gramsbergen niet. Vlak voor rust trok BAS het spel naar zich toe en leek de 2-0 te gaan vallen. Roy van der Hoorn en Marco Westerhof kregen de bal echter niet achter de doelman. De grootste kans was voor Marco Lek, oog in oog met de keeper kreeg hij de bal er niet langs.

Druk van 2 kanten
Na de thee zette BAS 2 direct goed aan en kwam Gramsbergen onder druk. Kansen waren er voor van der Hoorn, Westerhof en Lek, maar de 2-0 viel niet. Gramsbergen ging er in geloven en kwam vaker en vaker door, maar Boy Bies liet zich niet passeren. Even later was het dan toch 1-1. Een schot vanaf 20 meter hobbelde de lijn over. Op het moment van schieten blokkeerde 2 spelers van Gramsbergen in buitenspelpositie het zicht van keeper Bies, maar desondanks keurde de man in het zwart het doelpunt goed.

Zuivere strafschop
Vlak na de gelijkmaker leek BAS een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om op voorsprong te komen. Menno Slum zette goed door op rechts en werd in de 16 duidelijk naar beneden getrokken. Tot ieders verbazing weigerde de scheidsrechter een strafschop te geven. Gramsbergen profiteerde bijna van de consternatie aan de kant van BAS, maar Leon Starrenburg redde knap.

Dubbel gevoel
Trainer Stegeman had na afloop last van een dubbel gevoel:"Tja, met name aan het begin van de wedstrijd kregen wij een aantal beste kansen. Als je voor rust 2-0 maakt gaat de boel op slot. Daarnaast moet je natuurlijk gewoon een strapschop krijgen. Maar goed, zij raken ook paal en lat en we zijn een aantal keren goed weggekomen, dus verliezen had ook zomaar gekund", aldus Stegeman.

Volgende week speelt BAS thuis tegen CSV'28 uit Zwolle.