BAS 2 3 - 2  Stroe 2
27-9-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 wint nipt van Stroe

Afgelopen zaterdag handhaafde BAS 2 zich in de top van de ranglijst door een overwinning op Stroe 2. Na een 3-0 ruststand werd het toch nog even spannend op veld 2, maar de marge bleek net ruim genoeg voor de overwinning en dus 3 punten: BAS 2 won met 3-2.

Drinkgelag
Na de oorwassing in Lelystad was het zaak voor BAS om tegen het laaggeklasseerde Stroe “gewoon” de punten binnen te halen en zich zo bovenin te handhaven. Sieberen Sybesma was vanwege een drinkgelag met El Bollo in Berlijn afwezig, Erik van Tussenbroek kon ook niet spelen, maar Marco Westerhof was weer terug van BAS 1 en ook Jorn Rommens stond in de basis. Hans Custers en Martijn Tolhoek kregen rust voorgeschreven door het leidende duo H&J, waardoor Jorn en Roy van Hoorn als kanthalven speelden.

Doelsaldo
Stroe bleek erg compact en verdedigend te spelen en BAS had het daar het eerste kwartier maar moeilijk mee. Het tempo lag wat te laag en echte kansen konden daarom ook niet gecreëerd worden. De eerste kans was dan ook voor Stroe: op de counter kon hun spits alleen op doelman Boy Bies afgaan, maar die won het één-op-één duel keurig, zodat de nul gehandhaafd bleef. BAS leek toen wel wakker geschud, want plotseling regen de kansen zich aaneen en werd er ook gescoord: Frank van Dekken opende de score na een strakke voorzet van André ten Cate, Marco Westerhof mocht de bal eerst rustig voor zijn goede rechterbeen leggen voordat hij in de lange hoek raakschoot (2-0) en André ten Cate prikte de bal naast de keeper na een mooi passje van rechtsback Herman Lucassen (3-0). Geen vuiltje aan de lucht dus en tevreden coaches in de rust; de punten leken al in de tas, en hopelijk nog wat werken aan het doelsaldo.

Overeind
Meteen na rust scoorde Stroe echter 3-1. Een lange bal werd door libero Patrick Vallant niet hard genoeg teruggekopt op keeper Boy, en de spits van Stroe profiteerde dankbaar. Toch wat meer zelfvertrouwen bij Stroe daarna, maar BAS bleef veel kansen krijgen, maar was slordiger in de afwerking dan voor rust. Vlak voor tijd viel zelfs de 3-2 na een scrimmage in het 16-metergebied en uiteindelijk een intikkertje. Stroe geloofde er weer in, maar BAS bleef de paar minuten die restte uiteindelijk gemakkelijk overeind en pakte dus uiteindelijk gewoon de 3 punten.

Nacompetitie
“Vooraf hadden we zeker getekend voor 9 punten uit 4 wedstrijden, dus we kunnen tevreden zijn over de competitiestart. Jammer dat we vandaag nog even onnodig in de problemen komen, maar uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen”. En aangezien Stroe vorig seizoen zelfs nacompetitie speelde, mag de doelstelling van BAS 2 (handhaving) wellicht al iets naar boven worden bijgesteld: een plekje in de top 4 is normaal gesproken goed genoeg voor het halen van nacompetitievoetbal: een geheel nieuw fenomeen voor de spelers, en alleen daarom al een mooi mikpunt. Volgende week de lastige uitwedstrijd naar Teuge, dat overigens zaterdag met 4-3 van Zeewolde verloor.